Neohodnoceno

Jablečná povidla 300g

Jablečná povidla vyrobená na Jižní Moravě

Můžeme doručit do:
5.10.2022
Skladem
Kód: ZT3014
69 Kč –6 % 65 Kč 56,52 Kč bez DPH
Kategorie: Povidla a džemy
Hmotnost: 0.5 kg
povidlaJABLKO
69 Kč –6 %

Povidla jsou vařena tradiční metodou bez přidaného cukru.  Výroba povidel probíhá pouze z vyzrálých jablek s vysokým obsahem cukru. Výrobní proces trvá 24 až 28 hodin.

Tepelným zpracováním jablka neztrácí svoji výraznou chuť a přirozené vlastnosti. Povidla neobsahují barviva, cukr, konzervanty ani zahušťovadla.

A jak se dají použít?

 Povidla jsou tradiční náplní taštiček či domácích buchet. Tradičně se využívají při výrobě koláčů například v Riegrově koláči. Můžeme přidávat do jogurtů či kaší zejména dětem. Nemusíme pak doslazovat cukrem či jiným sladidlem. 

 

Recept na Riegrův koláč na menší plech

Základ:
14 dkg mouky výběrové
10 dkg másla
3,5 dkg cukru
3 žloutky

Zdobení:
jablečná povidla
lžíce rumu
sníh ze 3 bílků
10 kg cukru
3 hrsti vlašských ořechů

 

Postup: vypracujeme těsto, dáme na plech asi 1 cm vysoko a necháme péci. (středně vyhřátá trouba cca 170 stupňů).
Upečené pokryjeme jablečnými povidly a pokapeme rumem. Nahoru dáme sníh ze 3 bílků, do kterého jsme přimíchali 10 dkg cukru moučka. Potom posypeme nahrubo nakrájenými vlašskými ořechy a zapečeme do růžova.

Krájíme na řezy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: